Veldwijk wil niet naar Nederland: "Ik kom er niet graag meer"

Lars Veldwijk namens Sparta
Lars Veldwijk namens Sparta Foto: © Pro Shots

Lars Veldwijk speelt momenteel in Zuid-Korea. De oud-spits van FC Groningen maakte maar liefst achttien doelpunten voor zijn club Suwon FC. Daarmee is hij geselecteerd voor het elftal van het jaar van de Zuid-Koreaanse competitie.

"Ik heb een topseizoen gehad, en dat na een moeilijk eerste jaar. Mooi dat het zo beloond werd", aldus de 30-jarige Veldwijk in gesprek met ESPN. In zijn eerste jaar werd de pandemie in het Aziatische land zeer serieus genomen. "Zodra je arriveert op de airport, nemen ze je telefoon in. Er wordt een app gedownload waarmee ze je in de gaten kunnen houden. Je wordt daarna nog twee keer gebeld en er wordt een voedselpakket voor je deur neer gezet."

Momenteel hoopt hij in Azië te kunnen blijven. "Ik denk dat ik de aankomende jaren nog in Azië blijf", zegt Veldwijk vastberaden. "Ik heb altijd gezegd dat de financiële reden daarin heel belangrijk is. Dat is dus ook de reden dat ik bijgetekend heb, want na afgelopen seizoen kreeg ik een aanbieding die ik absoluut niet kon weigeren."

In Zuid-Korea voelt hij zich tevens thuis. Zo voelt het ook. Ik heb daar echt mijn draai gevonden en het voelt ook echt als thuis." Nederland mist hij dan ook totaal niet. "Ik ben nu zo'n drie weken terug in Nederland en Nederland voelt voor mij al niet meer heel erg als thuis. Ik kom er ook niet graag meer."

In Nederland was zijn reputatie niet altijd even goed. "Voor mij is het heel makkelijk. Als je eerlijk en oprecht tegen me bent dan kan je zeggen wat je wil, maar ik heb het heel snel door wanneer er spelletjes worden gespeeld. Ron Jans heeft wel eens gezegd: Lars, jij bent te slim voor de voetbalwereld."

Naar Nederland verkassen is nu dan ook geen optie. "Op dit moment zeker kansloos. Ik heb nu net voor drie jaar bijgetekend, tot mijn 33e. Ik denk dat ik daarna wel weer terug zou willen komen. Bij een club waar ik in mijn laatste jaren kan afbouwen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 22 jan. 2022, 18:45
Eredivisie
Vitesse -
-
FC Groningen -
zo 6 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
Go Ahead Eagles -
za 12 feb. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Fortuna Sittard -
zo 20 feb. 2022, 12:15
Eredivisie
PEC Zwolle -
-
FC Groningen -
za 26 feb. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Willem II -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 19 -12 21
12 Heracles Almelo 19 -5 19
13 FC Groningen 19 -8 19
14 RKC Waalwijk 19 -9 19
15 Willem II 19 -20 18
Bekijk de hele stand