Verbazing over beslissing Makkelie: "Is een directe rode kaart"

Calvin Stengs
Calvin Stengs Foto: © Pro Shots

Er is veel verbazing over het feit dat Marvin Peersman van FC Groningen donderdagavond niet de rode kaart te zien kreeg. Hij maakte een harde overtreding op Calvin Stengs.

In de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen (2-1) werd er door Marvin Peersman een harde overtreding gemaakt op Calvin Stengs. Laatstgenoemde moest daarna het veld per brancard verlaten. Er wordt gevreesd dat de aanvaller een zware knieblessure heeft opgelopen.

Peersman kreeg voor deze overtreding een gele kaart van Danny Makkelie. Er is echter discussie of deze straf wel hoog genoeg is voor de FC Groningen-speler. Oud-scheidsrechter Mario van der Ede vindt van niet. “Ik kreeg vanavond al een aantal apps. Dus heb ik zojuist de overtreding op Calvin Stengs bij Feyenoord – FC Groningen nog even teruggekeken. Onbegrijpelijk dat hier geen directe rode kaart werd getoond en dat de VAR niet ingreep”, schrijft de oud-arbiter.

Ook ESPN-analist Kees Kwakman vindt dat Peersman wel van het veld gestuurd had moeten worden. “Natuurlijk is het niet de intentie van Peersman, maar kijk hoe hij met twee benen inkomt. De intensiteit kan wel laag geweest zijn, maar kijk even hoe het met Stengs afloopt. Voor mij kan je hier een rode kaart voor trekken. Dat andere been er ook bij... hij kan nooit bij de bal, je neemt een risico.”

Mede analist Karim El Ahmadi zou een rode kaart echter een te zware straf vinden. “Ik vond het niet echt een rode kaart. Hij wilde een counter eruit halen, niet iemand bewust blesseren. Voor mij is het niet echt rood, hij viel ook ongelukkig. Een directe rode kaart, zo zag het er voor mij niet uit”, aldus de ex-Feyenoorder.

Lees meer:
0 reacties