Verbeek ziet 'groter dieptepunt dan degradatie': "Dat is lastig"

Gertjan Verbeek is absoluut niet te spreken over de gebeurtenissen bij FC Groningen - Ajax van afgelopen zondag. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord en AZ noemt het een dieptepunt.

"Ik had gehoopt te kunnen genieten van FC Groningen - Ajax, maar dat ging in rook op. Dat is natuurlijk, zeker voor Groningen, een dieptepunt. Ik vind dat een nog groter dieptepunt dan de degradatie, eigenlijk", zegt Verbeek bij VoetbalTijd. "Dat de personen die zich supporter van Groningen noemen, de club dusdanig in diskrediet brengen en dat ze zo slecht tegen hun verlies kunnen. Dat is lastig. Ik sta niet graag in de schoenen van algemeen directeur Gudde op dit moment."

Verbeek gaat verder: "Het zijn bijna altijd dezelfde vakken waar dit gebeurt. Ik begrijp niet waarom ze een heel stadion moeten ontruimen. Haal gewoon dat hele vak weg, dan krijg je de sociale controle in dat vak. Gewoon 'jongens, we leggen de wedstrijd een halfuur stil. Groningen krijgt de gelegenheid om dat hele vak leeg te halen. Wegwezen met die gasten'. Dan moet je als club zorgen dat die gasten afgevoerd worden."

De analist is groot voorstander van de UEFA-regel in plaats van de nieuwe regels van de KNVB. "Boete, tweede keer een nog grotere boete en de derde keer spelen zonder publiek. Uiteindelijk ben je als club zijnde verantwoordelijk."

Lees meer:
0 reacties