Via VPN wedstrijden van FC Groningen wedstrijden kijken

149955 c17e63c9525d09c8be5c83da0f01e727
149955 c17e63c9525d09c8be5c83da0f01e727

Voor fans van FC Groningen die de wedstrijden willen volgen vanuit het buitenland is VPN een aanrader. Via deze tool kun je blokkades die worden ingesteld rondom uitzendrechten omzeilen, en alsnog de wedstrijden kijken via apps van bijvoorbeeld Ziggo Sports en FoxSports.

‘Deze video is niet beschikbaar op uw locatie’ is een bekende melding die je tegen kan komen als je vanuit het buitenland wilt kijken naar voetbalwedstrijden. Omdat Ziggo, Fox Sports en de NPO slechts betalen voor de uitzendrechten in Nederland, worden in hun apps de wedstrijden van FC Groningen en andere Eredivisieclubs in het buitenland afgeschermd of geblokkeerd. Vervelend omdat je bijvoorbeeld gewoon betaald voor je tv abonnement(en) en je ook tijdens de vakantie de wedstrijden van Groningen wilt kijken.

Hoe werkt VPN?
Als gebruiker van de app wordt gekeken naar je zogenaaamde ‘virtuele locatie’ om te bepalen of je toegang hebt tot de content. Via VPN kun je jouw ‘virtuele locatie’ aanpassen. Door VPN te gebruiken wordt een extra server tussen jou en de app geplaatst. Deze server kan overal ter wereld kan staan, waarmee jij jouw virtuele locatie kunt aanpassen. Vanuit het buitenland kun je dus een Nederlandse server selecteren met bijbehorend Nederlands IP adres.  Hiermee krijg je weer toegang tot alle content (en dus de wedstrijden) op de apps van Ziggo, Fox Sports en de NPO.

Makkelijk in gebruik

Een VPN is eenvoudig te gebruiken en je hebt er eigenlijk geen enkele kennis voor nodig. De meeste apps zijn namelijk zeer gebruiksvriendelijk gemaakt, juist zodat iedereen ze kan gebruiken.

De belangrijkste stap is het selecteren van een VPN provider. Voor het streamen van voetbalwedstrijden is bijvoorbeeld Surfshark een aanrader. Via de app van de aanbieder kun je vervolgens een server in Nederland selecteren. Op je tablet of computer verschijnt daarna een VPN icoontje zodat je weet dat de verbinding tot stand is gekomen. Daarna kan je per direct weer alle voetbalwedstrijden bekijken.

 

Lees meer:
0 reacties