"Vind het wel zonde dat Dallinga niet verder gaat in Nederland"

Marinus Dijkhuizen in het stadion van Excelsior
Marinus Dijkhuizen in het stadion van Excelsior Foto: © Pro Shots

Thijs Dallinga vertrekt van Excelsior naar Toulouse, zo weet de Telegraaf te melden. De voormalig FC Groningen-aanvaller ontbrak vandaag al op de eerste training van de club uit Rotterdam en de Franse promovendus schijnt circa 2,5 miljoen euro te betalen als transfersom.

Marinus Dijkhuizen had dinsdag al een gemiste oproep. "Dat was gisteravond laat, ik lag al te slapen", legt de oefenmeester van de promovendus uit. "Maar het was natuurlijk geen verrassing meer voor ons", aldus Dijkhuizen, die wel baalt van het feit dat Dallinga naar Frankrijk vertrekt.

"Wat ik in gedachten had? AZ. En dan een jaartje bij ons stallen. Die clubs zijn allemaal niet gekomen. Ik snap niet dat AZ hem niet gepakt heeft. De stap die Thijs nu maakt is behoorlijk", vervolgt hij op de website van VoetbalPrimeur. "Ik snap het verder wel en daar moet je ook van profiteren. Dat hebben wij ook gedaan. Ze hebben een mooi plan voor hem, maar ik vind het wel zonde dat hij niet verder gaat in Nederland", geeft Dijkhuizen toe.

"In mijn ogen is hij goed genoeg voor de subtop van de Eredivisie, minimaal. Als die clubs dan niet komen, snap ik dat hij een andere keuze maakt. Het is wel zonde voor het Nederlandse voetbal, want hier blijven zou beter zijn geweest. Daar hebben we het wel over gehad, maar uiteindelijk is het aan hem. Ze hebben een mooi plan met hem, dus het is niet zo dat hij naar de club gaat die het meeste geboden heeft. Wat dat betreft is hij in goede handen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Groningen -
-
Go Ahead Eagles -
vr 26 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
NEC -
-
FC Groningen -
zo 4 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
FC Groningen -
-
Vitesse -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Groningen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
9 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand