Voormalig FC Groningen-talent kijkt terug: "Is er niet uitgekomen"

Stef Nijland in dienst van De Graafschap
Stef Nijland in dienst van De Graafschap Foto: © Pro Shots

Stef Nijland werd lange tijd gezien als het grote talent van FC Groningen en vertrok voor een miljoenenbedrag naar PSV. In Eindhoven wist Nijland zijn belofte nooit écht in te lossen en op zijn 32ste stopte hij als profvoetballer. Tegenwoordig speelt hij bij de amateurs van DVS'33.

"Voetbal is voor mij belangrijk, maar ik heb ook geleerd dat er meer is dan dat", vertelt Nijland in gesprek met de NOS. "Ik had naar het buitenland kunnen gaan in mijn eentje. Een keuze die dan voornamelijk is gebaseerd op het financiële aspect. Maar ik ben een gevoelsmens. Ik vind dat ik verantwoordelijkheid moet nemen voor die kleine. En ik wil ook niets anders dan dat. Ik had de keuze om door te gaan als prof óf om er altijd te zijn voor Luca."

"Als voetballer heb je een bepaald talent meegekregen, dat heeft niet iedereen", vervolgt Nijland. "En je kunt bijna nergens je geld makkelijker verdienen dan in de voetballerij, maar uiteindelijk is dat niet de essentie van het leven. Het is goed zo."

Natuurlijk is het er niet helemaal uitgekomen", kijkt Nijland terug. "Veel trainers zeiden tegen mij dat ik meer talent had in mijn kleine teen, dan anderen in hun hele lichaam. Achteraf kwam PSV misschien te vroeg. Aan de andere kant ben ik trots op de mooie clubs waarvoor ik heb gespeeld."

Lees meer:
0 reacties