Voormalig hoofd groundsman Jan van de Velden overleden

Jan van de Velden
Jan van de Velden Foto: © FC Groningen

Jan van de Velden is deze week is overleden, zo meldt FC Groningen op haar website. Van de Velden was bijna negen jaar lang als hoofd groundsman verantwoordelijk voor de trainingsvelden van FC Groningen en het hoofdveld in Euroborg. Jan leed aan een slopende ziekte en is 68 jaar geworden.

FC Groningen verliest met een overlijden van Jan van de Velden een echte clubman. Jan begon in 2010 als vrijwilliger bij de FC en kwam in de zomer van 2012 in dienst. Tot aan zijn pensioen in januari 2021 was Van de Velden hoofd groundsman bij FC Groningen. Samen met zijn team was Jan verantwoordelijk voor het wedstrijdveld in Euroborg en de trainingsvelden van FC Groningen; in eerste instantie bij het stadion en later op Sportpark Corpus den Hoorn.

Van de Velden had een enorme ‘passie voor het grassie’ zoals hij dat zelf altijd zei en was met zijn enthousiasme, werkethiek, humor en positieve energie een zeer gewaardeerde kracht binnen FC Groningen. Ook na zijn pensioen bleef Van de Velden regelmatig terugkomen bij de club om zijn oud-collega’s van advies te voorzien.

Lees meer:
0 reacties