"Waarom staat FC Groningen daar zo te kutten, vroeg ik me af"

Bram van Polen baalt
Bram van Polen baalt Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart heeft vertrouwen in PEC Zwolle. De oud-international verwacht dat de huidige nummer zestien van de ranglijst in de Eredivisie blijft.

"Ja, ik hoorde het", reageert PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen in het Algemeen Dagblad. "En ik geloof ook echt dat wij van de onderste clubs het leukste voetbal spelen. Niet elke ploeg durft, zoals wij, in de Arena te voetballen tegen Ajax. Maar of dat uiteindelijk de doorslag gaat geven? Ik hoop het, denk het ook wel. Alleen: momenten zijn bepalend. Tegen FC Utrecht zullen we op die momenten het verschil moeten maken."

Van Polen is nu niet alleen bezig met PEC Zwolle, maar ook met de concurrentie onderin. "Ik reken me suf. Zo van: als Fortuna Sittard nou verliest van FC Twente en wij zouden winnen van FC Utrecht. In dat geval zouden we naar plek 15 stijgen. Maar ja, áls hè? Misschien dat ik er gewoon ook maar mee moet stoppen ook, al dat gereken, wanneer ik ergens voor een rood stoplicht sta of mijn tanden aan het poetsen ben. Je valt van de ene verbazing in de andere."

De routinier merkt dat clubs als FC Groningen niet meewerken door met 3-1 te verliezen bij RKC Waalwijk. "Waarom staat FC Groningen daar zo te kutten, vroeg ik me af. Waarom speelt die Dankerlui die bal gewoon niet wat harder terug op zijn keeper? Waarom duikt Van Hintum onder twee ballen door? Pff, om moedeloos van te worden is het. Want RKC zijn we kwijt nu natuurlijk."

Lees meer:
0 reacties