Warmerdam en Bacuna analyseren hun posities

Juninho Bacuna en Django Warmerdam starten morgen in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam waarschijnlijk allebei op een andere positie dan ze normaal gesproken gewend zijn. Maar dat is volgens hen geen probleem. Ook zijn ze tegenover FCGroningenTV duidelijk over de wedstrijd: ''Zondag erop of eronder.''

Bacuna speelde in de beker tegen Roda JC (3-1 verlies) op nummer 10 in plaats van verdedigende middenvelder. De kans bestaat dat dat morgen weer het geval is. ''Tegen Roda beviel het me wel. Ik denk dat ik me moet gaan ontwikkelen op deze positie. Als nummer 10 kan ik meer energie kwijt, kan ik vrijer spelen en meer risico nemen. Ik hoop dat ik dat zondag kan laten zien en belangrijk kan zijn voor het team.''

Warmerdam gaat van het middenveld naar linksback. ''Ik ben beide posities gewend, dus ik kan die omschakeling wel maken. Linksback zijn heeft meer potentie, en ik kan mee opkomen. Die aanvallende impulsen gaan er komen.''

Over de wedstrijd van morgen zijn ze duidelijlk. Warmerdam: ''Het is erop of eronder. Je ziet geen gebrek aan vertrouwen. Iedereen blijft gaan en dat is nu het belangrijkste. Bacuna: ''We gaan vol vertrouwen naar Rotterdam en we moeten zorgen dat we zo spelen zoals woensdag. Opnieuw kansen creëren. ze dit keer wel afmaken en de drie punten mee naar huis nemen. 

Lees meer:
0 reacties