Westerhof blikt terug op legendarisch jaar: "Tribunes golfden"

Hans Westerhof
Hans Westerhof Foto: © Pro Shots

Bij RTV Noord is het de week van de jaren 90. Hierbij wordt ook teruggeblikt op een legendarisch seizoen van FC Groningen.

Het gaat hier om het seizoen 1990/91. De club werd destijds derde in de Eredivisie. Dat is nog altijd de hoogst behaalde eindklassering ooit van de Noorderlingen. Destijds was Hans Westerhof de trainer. “Als ik terugdenk aan Groningen, is dat altijd aan het Oosterparkstadion, niet aan de Euroborg. Er waren wedstrijden waarin we verrassend goed speelden. Dan zag je die staantribunes heen en weer golven,” vertelt hij.

Als Westerhof terugkijkt, zijn er een paar momenten die hij zich goed kan herinneren. “Ik kan mij heel veel dingen herinneren, maar ik kan nooit goed plaatsen in welk jaar iets was. Maar ik weet zeker dat Jan van Dijk in dit seizoen zijn honderdste wedstrijd speelde en een prachtige goal maakte. Dat was een heel emotioneel moment. In het begin waren Jan en ik tegenpolen van elkaar. Jan zag mij niet zo zitten en ik zag Jan niet zo zitten. Maar in de loop van de jaren is hij een hartstikke goede vriend geworden.”

Ook een 4-1 overwinning op PSV is hem bijgebleven. “Ik rende het veld in, wat ik normaal nooit doe. En Hennie Meijer stond daar in de regen met zijn shirtje te zwaaien, dat was prachtig.” Ook herinnert de oud-trainer een aantal spelers goed. “Er waren natuurlijk altijd stemmingmakers in een team. Een van mijn favorieten was Harris Huizingh, hij had geweldige humor.” Ook looft hij zijn voetbalkwaliteiten. “Ik denk dat Harris misschien wel onderbelicht is geweest. Hoe belangrijk hij eigenlijk was en de goals die hij maakte.” Ook Milko Ðjurovski maakte indruk. “Hij was er helemaal voor zijn ploeggenoten. Ik herinner me een trainingskamp waar hij voor het eerst bij was, daar hing een geweldig mooi sfeertje,” besluit hij.

Lees meer:
0 reacties