Woerts blij met degradatie FC Groingen: "Zegen voor het klimaat"

Nadat FC Groningen en SC Cambuur al degradeerden uit de Eredivisie is het zondag aan FC Emmen en Almere City om uit te maken wie er volgend seizoen nog meer in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Almere verdedigt een 2-0 voorsprong uit het heenduel. De wedstrijd in Almere werd opengebroken door Ricardo Zivkovic die een strafschop weggaf na een zeer domme overtreding.

Woerts hoopt dat de club uit Flevoland promoveert: "Dan is het echt uniek: dat scheelt de clubs zoveel kilometers. Niet meer naar Emmen, niet meer naar Groningen, niet meer naar Leeuwarden. Dat is een zegen voor het klimaat. Dus alleen daarom al zou het goed zijn als Emmen zou degraderen."

"Maar ik moet zeggen: ik heb wel een beetje medelijden met Emmen," vervolgt Woerts bij Koffie met.... "Want ze speelden eigenlijk best goed, alleen hadden ze twee keer kortsluiting in de verdediging." Zivkovic veroorzaakte, na zelf balverlies te hebben geleden, een strafschop, waaruit Almere de 1-0 maakte. "Zivkovic, de meest overschatte speler van de Eredivisie. Dat is zo'n momentenvoetballer, daar heb je niks aan," besluit Woerts.

Lees meer:
0 reacties