Wormuth over nieuwe club: "Laten zien erg goed te kunnen voetballen"

Frank Wormuth
Frank Wormuth Foto: © Pro Shots

Komende zondag speelt Frank Wormuth met Heracles tegen zijn nieuwe club FC Groningen. Heracles heeft nog maar een paar punten nodig om zich veilig te spelen en het eredivisieschap te behouden. Danny Buijs hoeft dan ook niet op cadeautjes van zijn opvolger te verwachten.

"We willen zondag tenminste gelijkspelen", zegt Wormuth tegen RTV Noord. "Met Heracles willen we natuurlijk graag in de eredivisie blijven en ik denk dat we daarvoor nog zo'n vier tot zes punten nodig hebben."

"Mijn eerste taak is om ons te handhaven en dat zullen de supporters van FC Groningen ook begrijpen. Ik kan moeilijk tegen mijn ploeg zeggen dat ze zondag moeten verliezen, omdat ik volgend jaar trainer van FC Groningen ben", zegt Wormuth lachend.

Wormuth wil het nog niet hebben over de spelers die in zijn ogen het gevaarlijkst zijn. "Daar moet ik voorzichtig mee zijn, omdat ik volgend jaar de nieuwe trainer ben', zegt hij. 'Als we met Heracles tegen een andere ploeg hadden gespeeld, dan was dat geen probleem geweest, maar vanwege de situatie wil ik daar nu liever niks over zeggen, maar ze hebben veel kwaliteit."

De Duitser is er van overtuigd dat zijn nieuwe club de play-offs gaat halen. "Ze hebben de kwaliteit en ze hebben de laatste tijd laten zien erg goed te kunnen voetballen. Dat zag je bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd tegen Ajax die overigens wel met 3-1 werd verloren."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties