Wouter Gudde aangeslagen: "Kom alsjeblieft ook nooit meer terug"

De wedstrijd tussen FC Groningen en NEC werd zaterdagavond na twintig minuten definitief gestaakt nadat er vanaf de tribune een beker bier werd gegooid op de grensrechter. Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen zag vol afschuw dat het misging.

"Ik heb een schermpje vlak bij me staan en zag op de beelden dat de grensrechter geraakt werd", vertelt Gudde. "Volgens mij zei Dennis van der Ree het net goed: er zitten twintigduizend mensen in het stadion en er is één iemand die zich niet kan gedragen en het verziekt." "Ik denk niet dat je dat los kunt zien van de sportieve prestaties, maar dat is nog steeds geen reden om je te misdragen in een stadion", gaat de algemeen directeur verder. "Het fijne is dat hij meteen gepakt wordt en dat iedereen zich tegen hem keert. Maar het is wel weer zo dat FC Groningen in een heel negatief daglicht komt. Dit moet gewoon de stadions uit. Het arbitrale trio zei dat net ook toen ik bij ze was in de kleedkamer. Vanuit hun sporthart wilden ze doorspelen, maar als nu niets wordt gedaan, waar is dan de grens?" "De regels zijn heel duidelijk. Als je naar het stadion komt, dan moet je je gewoon gedragen. Kun je dat niet, blijf dan lekker weg en kom alsjeblieft ook nooit meer terug", besluit Gudde bij ESPN .

FC Groningen - N.E.C. is (tijdelijk) gestaakt: het duel is stilgelegd nadat de grensrechter wordt geraakt ⛔️ #gronec pic.twitter.com/SY1IW3zhrJ — ESPN NL (@ESPNnl) April 22, 2023

Lees meer:
Agenda
vr
9/08
FC Groningen
20:00
NAC Breda
za
17/08
RKC Waalwijk
21:00
FC Groningen
zo
25/08
FC Groningen
12:15
AZ
za
31/08
Almere City
16:30
FC Groningen
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand