Wouter Gudde blijft strijdvaardig: "Ik geef ook niet op, behalve..."

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © Pro Shots

FC Groningen kende het afgelopen seizoen een groot probleem met een klein, fanatiek deel van de supporters. De Trots van het Noorden kreeg te maken met bedreigingen en intimidaties, zo ook aan het adres van Wouter Gudde. Boezemt de algemeen directeur dat geen angst in?

"Ik voel me wel veilig hoor. Dat is het probleem niet", zo vertelt Gudde in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Als directeur heb je één achilleshiel. Dat is je gezin. Mijn vrouw is alle negativiteit meer dan zat, maar zij is geen opgever. Met mijn meiden van dertien en zes gaat het goed. Mijn zoontje van tien wordt op school ermee geconfronteerd. Dat is niet leuk."

"Wij hebben het vroeger thuis als gezin in Rotterdam ook meegemaakt toen mijn vader directeur was van Feyenoord. Toen heb ik tegen hem gezegd: nooit opgeven. Pas na het kampioenschap van Feyenoord is hij weggegaan. Ik geef ook niet op, behalve als ik de oplossing niet meer zie. Dan moet je eerlijk zijn tegen jezelf. Maar ik denk dat wij de oplossing al voor een groot deel klaar hebben", aldus Gudde.

Lees meer:
0 reacties