Wouter Gudde blikt terug: "Toen zakte de moed me wel in de schoenen"

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © Pro Shots

FC Groningen kondigde in de zomer van 2022 de komst van Frank Wormuth als nieuwe hoofdtrainer aan. De Duitse coach werd echter al na veertien wedstrijden ontslagen. Volgens algemeen directeur Wouter Gudde was dit onvermijdelijk.

"Frank zei: 'Ik doe dit werk al 25 jaar, ik kan met iedereen werken'. Dat bleek niet zo te zijn", zegt Gudde tegen Voetbal International. "Frank heeft een voetbalvisie die best goed is, maar de vraag is: hoe krijg je mensen daarin mee? Muiten is een groot woord, maar sommige stafleden gooiden al snel hun kont tegen de krib. Niet goed, maar andersom kregen zij te horen: 'Zo doe ik het al 25 jaar'.

Vroeg in het seizoen ontstonden er al problemen. "Wormuth hemelde Wessel Dammers twee weken lang op en daarna mocht hij alsnog worden verkocht. Maar ja, toen had hij Mike te Wierik al boos gemaakt… En neem Michael de Leeuw. Die wilde na twee weken per se weg. Als je kijkt hoe de selectie er nu uitziet, kunnen we niet stellen dat er betere voetballers voor terug zijn gekomen. Ook geen betere persoonlijkheden."

Gudde had zelf te laat door dat bepaalde eigenschappen niet op orde waren in de selectie. "We haalden een linksback (Isak Dybvik Määttä, red.), weliswaar met veel potentie, maar die was slechts één keer in zijn leven linksback geweest in een viermansdefensie. Tsja, dan heb je wel stabiele en betrouwbare jongens eromheen nodig die zo’n speler kunnen helpen..."

De selectie bleek ook helemaal niet fit te zijn. Gudde: "Slechts 75 tot 80 minuten. Daarna was de brandstof op. Ergens in die periode (februari, red.) schreven jullie (Voetbal International, red.) dat wij heel wat wedstrijden in het laatste kwartier hadden weggegeven. Ja, waar zou dat nou aan liggen... Toen zakte de moed me wel in de schoenen", aldus Gudde.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties