Wouter Gudde duidelijk: "Hier zijn geen degradatiekoopjes te halen"

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © Pro Shots

FC Groningen is gedegradeerd uit de Eredivisie en is volgend seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie. Met welke spelers gaat dat gebeuren? Haalt algemeen directeur Wouter Gudde de bezem door de selectie van de Trots van het Noorden?

"De insteek is om de selectie grotendeels in tact te laten", zegt Gudde tegen het Dagblad van het Noorden. "Voor een aantal jongens ontstaat interesse, maar de kans is groot dat we niet meewerken. De eredivisieprijzen blijven hoe dan ook gelden."

De algemeen directeur vervolgt: "Hier zijn geen degradatiekoopjes te halen. Alle gehuurde spelers zijn natuurlijk weg. Idealiter komen er negen à tien nieuwelingen bij. Ook gaan we doorstroming vanuit de opleiding hebben. We hebben op dit moment twee centrumverdedigers. Daar zullen twee aan toegevoegd worden."

Gudde legt uit op welke posities nog meer versterkingen nodig zijn. "We moeten er één of twee spitsen bij hebben. Verder hebben we zeven of acht middenvelders, maar daar zit geen box-to-box-speler bij. Ja, Johan Hove misschien, maar die heeft een clausule in zijn contract waardoor hij waarschijnlijk zal vertrekken."

"Belangrijke eigenschappen die de nieuwe selectie in mijn ogen moet hebben zijn betrouwbaarheid, stabiliteit, duelkracht, power en goals. Die eerste vier componenten zitten hem vooral in ervaring. Er ligt een behoorlijke opdracht. We zijn al een aantal weken intensief bezig en hopen zo snel mogelijk de eerste resultaten te presenteren", aldus Gudde.

Lees meer:
0 reacties