Wouter Gudde: "Wij vinden dit een zeer zorgelijke ontwikkeling"

Wouter Gudde met een mondkapje
Wouter Gudde met een mondkapje Foto: © Pro Shots

FC Groningen sluit zich aan bij het besluit van de supportersvereniging om de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen te boycotten. Burgemeester Tjeerd van der Zwan besloot dat nog maar de helft van de verwachte Groningen-supporters welkom waren in Heerenveen. Tot onvrede van club en fan.

Algemeen directeur Wouter Gudde zegt op de clubwebsite van FC Groningen achter de beslissing te staan. “Na een nachtje slapen over wat wij als club nog meer kunnen doen om onze steun te laten blijken richting onze supporters, hebben we besloten uit solidariteit eveneens niet naar Heerenveen te gaan. Alleen de mensen die een functie hebben bij de wedstrijd zijn aanwezig.”

“Dat zijn op de eerste plaats natuurlijk onze spelers en staf, waartoe ook onze technische mensen Mark-Jan Fledderus en Art Langeler behoren, want ook zij zijn onderdeel van het team. De spelers en de technische staf moeten zondag met elkaar namelijk een resultaat zien te halen in een voor ons belangrijke wedstrijd waarmee wij onze supporters trots kunnen maken. Vanzelfsprekend voelen Mark-Jan en Art zich ook solidair met onze supporters. We hebben dit besproken met de Supportersvereniging en zij begrijpen ons standpunt.”

Gudde is niet te spreken over de beslissing en wijst naar de overheid. “Ons bekruipt steeds meer het gevoel dat de overheden in Nederland bewust bezig zijn om het bezoeken van uitwedstrijden door supporters te ontregelen en te ontmoedigen. Wij vinden dit een zeer zorgelijke en kwalijke ontwikkeling en zullen dit in de gesprekken die we de aankomende weken hierover hebben met onze ketenpartners bovenaan op de agenda zetten.”

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Groningen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Groningen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties