"Ze hebben dus het hele stadion en de club in hun macht"

Veldbestormer FC Groningen-Ajax
Veldbestormer FC Groningen-Ajax Foto: © Orange Pictures

Het ging wederom mis bij FC Groningen dit weekend. Rookbommen en een veldbestormer waren mede debet aan het feit dat het duel met Ajax gestaakt moest worden. Fans van FC Groningen zijn daarnaast voor de rest van het seizoen uitgesloten van wedstrijden van de Trots van het Noorden.

Tijdens Vandaag Inside concludeert Johan Derksen dat FC Groningen niet de baas in eigen huis is. "Ze hebben het hele stadion en de club in hun macht. En dat zijn nietsontziende types." Door de extra maatregelen die genomen worden door onder andere de burgermeester van Groningen, stelt Derksen dat de burgermeester het niet veilig acht om te voetballen met supporters in Groningen momenteel.

"De burgermeester vraagt zich af of het nog wel verantwoord is om voetbalwedstrijden door FC Groningen in dat stadion te laten spelen. Dat is best een ernstige zaak. En ik schrok gisteren toen ik las dat wanneer iemand het veld opstapt, de politie helemaal niks kan doen." Vooral de machteloosheid van de politie is iets wat schokkend is voor Derksen. "Dat is iets wat heel raar is."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 34 -3 39
13 Fortuna Sittard 34 -23 36
14 FC Volendam 34 -29 36
15 Excelsior 34 -39 32
16 FC Emmen 34 -32 28
17 SC Cambuur 34 -43 19
18 FC Groningen 34 -44 18
Bekijk de hele stand