'Zelfs met clubs uit de Championship kun je niet meer concurreren''

Het is enorm druk op de transfermarkt. Elke club wil zich graag versterken en kijkt daarom steeds meer over de grenzen. Zo is de blik van veel clubs tegenwoordig gericht op Zuid-Amerika. Een gebied waar FC Groningen al langer kijkt.

Hans Nijland legt in de nieuwste editie van ELF Voetbal uit dat het een stuk lastiger is geworden in al die jaren. ''Toen Henk Veldmate (toenmalig hoofd scouting van FC Groningen, nu in diezelfde rol werkzaam bij Ajax, red.) en ik Luis Suarez bekeken waren wij de enige Europeanen op die tribune. Dat is nu niet meer voor te stellen. Tegenwoordig zitten er tientallen, zo niet honderden''

Vooral de grote clubs zijn heel actief. Ze kopen niet alleen grote namen, maar ook de talenten zijn erg in trek. ''En het blijft niet alleen bij scouten. Ze roeren zich ook nadrukkelijk op de transfermarkt. Dat heeft gevolgen voor die markt. Ik zie het niet gebeuren dat wij de nieuwe Suarez voor anderhalf miljoen euro oppikken. Erik Nevland was zelfs transfervrij toen we hem uit Noorwegen haalden. Zodra je als talent tegenwoordig met je kop boven het maaiveld uitsteekt word je al opgepikt door een internationale topclub. En zelfs met clubs uit het Championship kun je niet meer wedijveren. Die zitten ook al overal. Het is de kunst om tussen alle dubbeltjes een kwartje te vinden.”

 

Lees meer:
0 reacties