Ziekenboeg Feyenoord steeds voller: "Meer spelers met pijntjes"

Arne Slot baalt
Arne Slot baalt Foto: © Pro Shots

Feyenoord neemt het donderdagavond op tegen FC Groningen. Inzet is een plek in de finale van de TOTO KNVB beker. Dat het seizoen al even duurt is merkbaar in Rotterdam, want ook bij deze wedstrijd moet Slot de nodig spelers missen.

In het Algemeen Dagblad gaat Mikous Gouka in op de afwezige spelers. Gouka: "Bart Nieuwkoop was net als Arne Slot deze week ziek. Alireza Jahanbakhsh is wederom geblesseerd geraakt. Er kampen meer spelers met pijntjes. En Justin Bijlow, Thomas van den Belt, Gernot Trauner en Gjivai Zechiel zijn er sowieso niet bij, spits Santiago Giménez is geschorst. De vermoeidheid was en is best groot na de bezoekjes aan AS Roma en Almere City. Daar letten ze in de Kuip uiteraard goed op."

Ook de Youth League speelde nog een rol. Gouka: "Robin van Persie mocht met zijn jeugdelftal woensdag tegen Bayern München spelen om de de achtste finale van de UEFA Youth League (3-2 verlies). Daar had de trainer graag de beschikking over verdediger Givairo Read en aanvaller Leo Sauer. De rechtsback is met Marcos López nog maar één van de twee verdedigers die Slot op de bank heeft als Nieuwkoop niet op tijd is hersteld."

"En met het vertrek van Javairô Dilrosun en de blessure van Jahanbakhsh is ook Sauer een zeer bruikbare kracht op de reservebank bij Feyenoord, zeker in een wedstrijd waarin met eventuele verlengingen zes wissels kunnen worden ingezet. In de Kuip sluiten ze immers liever niets uit. Alles moet wijken voor de finale", besluit Gouka.

Lees meer:
0 reacties