"Zo heeft FC Groningen in alle opzichten grote schade opgelopen"

FC Groningen degradeert
FC Groningen degradeert Foto: © Orange Pictures

FC Groningen is de grootste tegenvaller van dit seizoen. De Trots van het Noorden kende een rampjaar en mag zich opmaken voor de Keuken Kampioen Divisie.

Voetbal International stelde voor dit seizoen de prognose dat FC Groningen zevende zou worden. "De club mikte afgelopen zomer op deelname aan de play-offs om Europees voetbal en in de jaren erna een permanente plek in de subtop, maar degradeerde in plaats daarvan kansloos uit de Eredivisie, nota bene als nummer laatst", schrijft journalist Reon Boeringa.

Trainer Frank Wormuth en technisch directeur Mark-Jan Fledderus moesten het veld ruimen en onervaren assistent Dennis van der Ree moest de kar trekken. Vier overwinningen en achttien punten later staan de Groningers laatste. "Nooit presteerde FC Groningen zo slecht in de Eredivisie. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt uiteindelijk veertien punten. Het is daardoor een degradatie met het schaamrood op de kaken."

Ook buiten de lijnen ging van alles mis. Supporters lieten zich met regelmaat van hun slechtste kant zien en schaadden het imago van de club. "Zo heeft De Trots van het Noorden dit seizoen in alle opzichten grote schade opgelopen."

Lees meer:
0 reacties